Peeze Koffiebranderij host ontbijt in het Corendon Vitality Hotel!

16 maart 2016

BBC Huizen Amsterdam bestaat alweer 1 jaar!
Net als tijdens het allereerste ontbijt van vorig jaar sprak ook dit jaar directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds Nederland Marja van Bijsterveldt. Zij onderstreepte hoe belangrijk de BBC voor de Ronald McDonald Huizen is. De Huizen kunnen geen aanspraak maken op reguliere zorgfinanciering. De families die in het Huis verblijven, betalen een bescheiden bijdrage van €15,- per nacht.
De meeste kosten worden betaald uit giften van particulieren en bedrijven.
Wat de leden van de BBC voornamelijk verbindt, is de bijdrage aan het MVO gedachtengoed.
Peeze Koffiebranderij is hier een heel goed voorbeeld van. Naast hun BBC lidmaatschap, waardoor zij op lokaal niveau een steentje bijdragen, is duurzaamheid de rode draad binnen Peeze.
Peeze is de enige Nederlandse koffiebranderij die 100% gecertificeerde koffie levert. Al hun koffie heeft het Max Havelaar-keurmerk, het BIO-keurmerk of het Rainforest Alliance-keurmerk. Zo weet u zeker dat u en uw gasten bewust genieten. Kwaliteit en duurzaamheid gaan bij Peeze dan ook hand in hand.
Het verhaal van de heer Milo Smits van Corendon Vitality sloot perfect aan bij het MVO gedachtengoed dat deze ochtend ruimschoots werd besproken.
Voorafgaand aan de opening van het hotel, werd al nauwkeurig geïnventariseerd op welke manier het hotel een bijdrage op lokaal niveau kon leveren. Dat werd uiteindelijk gedaan door vacatures in het hotel, eerst in de buurt uit te zetten. Ook in de bouw en het interieur is aan alles gedacht en staat duurzaamheid erg hoog in het vaandel.
De ochtend werd na het ontbijt en het netwerken, afgesloten door Jaap Vos, voorziter van de stuurgroep van de BBC. Het volgende ontbijt is op 19 april en wordt gehost door 020-Groen op een bijzondere locatie, namelijk de Hortus Botanicas!

.

Deel dit bericht:
Reina HazenbergPeeze Koffiebranderij host ontbijt in het Corendon Vitality Hotel!