Today was the day!

15 juni 2021

Today was the day! 
Eindelijk brak de dag aan dat we elkaar weer fysiek konden ontmoeten!
Het eerste live ontbijt na zoveel maanden vond op 15 juni plaats en werd gehost door ons lid Joop Kluin, van Golfcentrum De Hoge Dijk 
Golfcentrum De Hoge Dijk bood ons, in samenwerking met de Golfacademy, naast een heerlijk ontbijt buiten op het terras, een golf clinic aan. Naast de fijne gesprekken met en tussen de leden, werd het een actieve aftrap van ons eerste fysieke ontbijt, na 1.5 jaar!
We hopen iedereen weer te mogen ontvangen tijdens ons volgende ontbijt in september!

Lees verder
Karin AlbertsToday was the day!

Dan komen wij toch naar jullie!

24 juni 2020
Ohh what a beautiful morning!! Ons laatste maandelijkse ontbijtje voor de zomer was anders dan anders.. Business Breakfastclub Ronald McDonaldhuizen Amsterdam kwam naar de leden toe met mandjes met lekkers. Dankjewel lieve leden van onze fijne BBC .. voor het blijven steunen van onze Huizen, juist nu we het zo nodig hebben en ondanks jullie eigen besognes .. en voor jullie steun en aandacht voor elkaar! We zijn heel dankbaar voor onze speciale band, juist ook in deze bijzondere tijden. Een gezonde zomer, met zon, gezelligheid, en opladen voor de rest van het jaar. Tot in september in de tuin van mede-lid van Till! 
Lees verder
Karin AlbertsDan komen wij toch naar jullie!

Virtuele BBC meeting

20 mei 2020

We zijn alweer een aantal weken met elkaar onderweg in deze vreemde periode van afstand houden, terwijl wij normaal gesproken het liefst een arm om elkaar en onze gasten heen slaan. In de Ronald McDonald Huizen geldt voorlopig nog een beperkte gastenstop; we kunnen alleen ouders ontvangen van kinderen die ernstig ziek zijn (zoals IC of NICU), of die al langer in Huis verblijven.  Het blijft onnatuurlijk voelen.
Maar het is nodig, om deze wereldwijde pandemie het hoofd te bieden.

Het is alweer even geleden dat de leden van de BBC elkaar fysiek hebben mogen ontmoeten.
Omdat wij dat erg gemist hebben, organiseerden wij op 19 mei een online BBC bijeenkomst!

We hebben allemaal andere activiteiten, dus deze crisis zal ons allemaal op een andere manier raken of geraakt hebben en/of kansen geboden hebben. Erg fijn om elkaar op deze manier weer even gezien en gesproken te hebben en om te horen dat het naar omstandigheden goed met iedereen gaat.

Op de foto een deel van deelnemers aan het virtuele ontbijt!

 

Lees verder
Karin AlbertsVirtuele BBC meeting

De social distance betekent niet dat we niet verbonden kunnen zijn!

30 maart 2020

Lieve BBC leden,

Wat leven we momenteel in een bijna surrealistische tijd.
Niet lang geleden spraken we elkaar allemaal nog en nu staat de hele wereld op zijn kop.
Het Corona virus heeft ons voorlopig in haar grip. Dat geldt ook voor de beide Amsterdamse Ronald McDonald Huizen. Wij hanteren nu een tijdelijke beperkte gastenstop. We beperken hiermee het aantal personen in Huis, maar blijven hiermee beschikbaar voor gezinnen met een ernstig ziek kind.
Verder werken we in het Huis met een heel klein kernteam van vrijwilligers (nu 11 terwijl wij dat in Huis Emma normaal gesproken met 130 vrijwilligers doen), om zo ook het aantal personen in het Huis te beperken. Het management van het Huis draait dus ook volop mee in de operatie.

Via dit bericht wil ik jullie laten weten dat wij aan jullie denken.
De social distance betekent niet dat we niet verbonden kunnen zijn!
Mocht er iets zijn waarmee wij jullie een hart onder de riem kunnen steken, waarbij jullie onze hulp misschien kunnen gebruiken; laat het ons weten!

Voor nu wensen wij, ook namens de stuurgroep van de BBC Huizen Amsterdam, jullie alle gezondheid toe, sterkte en we zien elkaar wanneer het weer kan!

Lieve groeten vanuit de Ronald McDonald Huizen Amsterdam,

Aafke, Reina en Karin

Lees verder
Karin AlbertsDe social distance betekent niet dat we niet verbonden kunnen zijn!

BBC ontbijt Stern Auto B.V. verplaatst naar een nader overeen te komen datum

16 maart 2020

Het  Ronald  McDonald  Kinderfonds  volgt, ter bescherming van de kwetsbare doelgroep in de Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen, strikte voorzorgsmaatregelen rondom  COVID-19.  

De Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen zijn er voor ouders, broertjes en zusjes met ernstig zieke of zorgintensieve kinderen.
Om deze kwetsbare doelgroep te beschermen gelden striktere maatregelen dan de adviezen van het RIVM, die bedoeld zijn voor het reguliere werkende of schoolgaande leven.   

In dit kader zijn wij in goed overleg met Stern Auto B.V. tot de beslissing gekomen het aankomende BBC ontbijt van 17 maart bij Stern Auto B.V. helaas te moeten annuleren. Uiteraard houden wij u op de hoogte van een nieuwe datum waarop we bij Stern te gast zullen zijn en over de doorgang van de overige ontbijt bijeenkomsten. 

Lees verder
Karin AlbertsBBC ontbijt Stern Auto B.V. verplaatst naar een nader overeen te komen datum

Bent u voorbereid op een cybercrisis?

25 februari 2020

Bent u voorbereid op een cybercrisis? Weet u wat u moet doen als hackers het op uw organisatie hebben gemunt? Wie heeft u nodig aan tafel? Wat als er om losgeld gevraagd wordt? Betaalt u? En welke boodschap brengt u naar buiten? Djuro Leideritz van het Aon COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement nam ons mee in de wereld van crisis en cyberdreiging. Naar aanleiding van de recente aanval op de Universiteit van Maastricht deelde hij de belangrijkste lessen en gaf hij een aantal tips mee om u voor te breiden op cyberdreiging en crisis in het algemeen. Dit gebeurde allemaal tijdens het BBC ontbijt vanmorgen dat werd gehost door ons lid AON Risk Solutions. Het ontbijt werd mede mogelijk gemaakt door WeCanteen.

Wij verwelkomen u graag tijdens het BBC ontbijt op 17 maart bij ons lid Stern Auto B.V.

Lees verder
Karin AlbertsBent u voorbereid op een cybercrisis?

We sluiten het jaar mooi af!

7 januari 2020

Wat een fantastische start van de dag dinsdag 17 december: de jaarlijkse cheque-uitreiking van de Business Breakfast Club Ronald McDonald Huizen Amsterdam. Tijdens een heerlijk ontbijt gehost door Louis Wesseling, co-founder van Salsa Shop Amsterdam in Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam, mochten we van uittredend penningmeester Michael Rijnders een bedrag van €23.262,57 in ontvangst nemen. Dank aan allen die deze geweldige donatie mogelijk hebben gemaakt. Het was een top jaar!

Lees verder
Karin AlbertsWe sluiten het jaar mooi af!

Borrel @ IJver Amsterdam, gehost door De Waard Bouw

28 november 2019

Dinsdag 19 november werd er, wat inmiddels een hele leuke traditie is geworden, in plaats van een ontbijt een borrel gehost door Martin Deurwaarder, eigenaar van de Waard Bouw.
Onder het genot van een drankje en heerlijke hapjes, kon er onder muzikale begeleiding van een saxofonist, genetwerkt worden.

De borrel vond plaats in IJver.
Een prachtig restaurant op de NDSM werf in Amsterdam Noord, een project gerealiseerd door De Waard Bouw.

Martin Deurwaarder heeft meer dan 30 jaar ervaring als hij eind 2012, in Amsterdam Noord, De Waard Bouw start. Een jong en dynamisch bedrijf voor alle zakelijke en particuliere (ver)bouwprojecten in de regio. Voor het verbouwen van uw supermarkt of winkel, een van de activiteiten waarin de medewerkers jarenlange ervaring hebben, kunt u ook bij De Waard Bouw terecht.
Zelf heeft Martin bijna 30 jaar bij een middelgrote Noord-Hollandse bouwer/projectontwikkelaar gewerkt en tot eind 2012 bij een Zaans bouwbedrijf. Deze ervaring komt goed van pas bij het adviseren van de klant. Ook onze vakmensen kunnen door jarenlange ervaring in de bouw snel inspelen op de wensen van de klant en oplossingsgericht handelen.
Namens de beide Ronald McDonald Huizen Amsterdam danken wij Martin voor zijn bijdrage en enthousiasme voor de Huizen!

Graag verwelkomen wij u tijdens het volgende ontbijt op 17 december in het Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam! Het ontbijt wordt ditmaal gehost door Louis Wesseling, co-founder van de SALSA SHOP,

 

Lees verder
Karin AlbertsBorrel @ IJver Amsterdam, gehost door De Waard Bouw

Een jaar later…

16 oktober 2019

Exact een jaar nadat ons lid Netjes beheer ons tijdens een door hen gehost ontbijt uitgebreid informeerde over de bouwplannen van het NTC, konden we afgelopen dinsdag het resultaat bewonderen. Prachtig om te zien wat er zich in een jaar heeft ontwikkeld. Een mooie samenwerking welke uit het BBC netwerk is voortgevloeid viel ook te bewonderen; al het groen op het complex is verzorgd door BBC lid John Koomen, van 020-GROEN. Het NTC is voor de KNLTB een belangrijke impuls om de doelstellingen op het gebied van top- en breedtesport te realiseren. De KNLTB vertegenwoordigt bijna 1.700 tennisverenigingen in Nederland en daarmee zo’n 580.000 tennissers. “Het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen moet uitgroeien tot het kloppend hart van tennis in Nederland. Eén centrale locatie met alle faciliteiten die talenten nodig hebben om weer aansluiting te vinden met de wereldtop en een plek vol tennisbeleving waar toptennis (valide en invalide) en breedte-tennis samenkomen. Elke tennisser of tennisfan in Nederland wil er graag (een keer) komen, voor een training, een wedstrijd, een evenement, een vergadering of kampioenschap.”

Lees verder
Karin AlbertsEen jaar later…

Een varend ontbijt gehost door 020-GROEN

18 juni 2019

Wat een cadeautje was deze ochtend! Ons lid 020- GROEN had het geweldige idee om het ontbijt te hosten in weer eens een heel andere setting en zo de zomerstop in te luiden. Mede dankzij BOAT AMSTERDAM kunnen we wel zeggen dat de ochtend enorm geslaagd was!
Tijdens een heerlijke rondvaart over de Amsterdamse grachten, bespraken we de fijne en nuttige ontbijtbijeenkomsten van de afgelopen maanden en kwamen we tot de conclusie dat wij inmiddels een goed en stabiel netwerk hebben opgebouwd.
Wij bieden nog plek voor nieuwe leden, dus bent u geïnteresseerd, neem contact met ons op en wie weet zien wij u na de zomerstop tijdens het ontbijt op 24 september bij de Rabobank Amstel en Vecht, Van Heuven Goedhartlaan 7 – Amstelveen!
Fijne zomer!

Lees verder
Karin AlbertsEen varend ontbijt gehost door 020-GROEN