Heerlijk ontbijt bij Stern

28 juni 2022

Dinsdag 21 juni hadden we een fantastisch ontbijt op uitnodiging van Stern Mercedes in Amsterdam Zuidoost. Met een heldere presentatie van de algemeen directeur en een productspecialist, een heerlijke catering door Peter Pan Catering én een proefrit in de snelste én ook in de nieuwste elektrische Mercedes, was dit een mooie tijdelijke afsluiting voor de zomerstop. Bedankt Stern! We zien elkaar dinsdag 13 september weer op uitnodiging van Von Reth Taxaties. Fijne vakantie!

Lees verder
Reina HazenbergHeerlijk ontbijt bij Stern

Ontbijt bij van Till op 17 mei j.l.

23 mei 2022

Wat een heerlijk, gezellig en interessant ontbijt bij van Till Advocaten hadden we afgelopen week! Hosts Saskia Roeters van Lennep en Vera IJzerman gaven een presentatie over de implicaties van de oorlog in Ukraïne voor contracten op het gebied van vastgoed. Wanneer is een omstandigheid onvoorzien en wat zijn de mogelijkheden om een overeengekomen contract te wijzigen of ontbinden? De toegevoegde waarde van een ervaren advocaat werd de aanwezigen meer dan duidelijk! Veel dank aan de hosts en tot het eerstvolgende ontbijt op 21 juni bij Stern.

Lees verder
Reina HazenbergOntbijt bij van Till op 17 mei j.l.

Ontbijt bij Aon op 19 april 2022

19 april 2022

Ook deze keer had gastheer (en voorzitter stuurgroep van onze BBC) Jaap Vos weer een interessante gastspreker uitgenodigd: Aon’s Industry Director Mobility Evert-Jeen van der Meer gaf een presentatie over “de toekomst van mobiliteit en verzekeringen”.

Evert-Jeen nam ons mee door de laatste ontwikkelingen zoals de opkomst van de deelauto en alle zelfrijsystemen voor de manier van verzekeren. Ook de gyrocopter en hyperloop kwamen ter sprake. Het werd een heel geanimeerd gesprek over onderwerpen die nu – en in de nabije toekomst voor iedereen implicaties hebben. Een heel heerlijk en geslaagd ontbijt!

 

Lees verder
Reina HazenbergOntbijt bij Aon op 19 april 2022

Eerste ontbijtje van 2022

28 maart 2022

Het maandelijkse ontbijtje van de Business Breakfast Club Ronald McDonald Huizen Amsterdam vond deze maand plaats op 15 maart in Huis VUmc. BBC lid Pulitzer Amsterdam trakteerde, en dus was het ontbijt op en top, en heel gevarieerd. Maar het was vooral extra speciaal omdat het de laatste dag was dat Huis VUmc open was voor gasten. Nog tijdens het ontbijt zwaaiden we de laatste gasten uit; Ties (een van de McNificents) en zijn moeder hadden hier nog een nacht heerlijk geslapen en gingen uitgerust richting Amsterdam UMC, locatie VUmc voor een hele dag van medische onderzoeken. Na een warm welkom van Jaap Vos (Aon), voorzitter van de stuurgroep, en fijn bijkletsen na maandenlang niet fysiek bijeengeweest te zijn, gaf Manager van Ronald McDonald Huizen Amsterdam Aafke de Haan een interessante presentatie over de verbouwings- en renovatieplannen van Huis Emma. Voor deze broodnodige verbeteringen is een groot bedrag nodig dat door verschillende acties bij elkaar gespaard zal worden. Onder meer door de zeer gewaardeerde betrokkenheid van onze BBC leden. Aan het eind van de bijeenkomst konden de leden nog één maal door het nu lege Huis wandelen en de fototentoonstelling bekijken die we voor het afscheid gemaakt hebben voor de diverse stakeholders.

Lees verder
Reina HazenbergEerste ontbijtje van 2022

MPO Projectontwikkeling host ontbijt bij Benji’s in Amsterdam Nieuw West

1 november 2021

WoudT Amsterdam, een duurzaam en uniek nieuwbouwproject gelegen in Hart Delflandpleinbuurt in Amsterdam Nieuw-West, is een project van ons lid MPO. Het ontbijt werd ditmaal georganiseerd bij Benji’s. Eén van de horeca gelegenheden waar WoudT ruimte voor heeft gemaakt. Benji’s heeft al meerdere vestigingen in Amsterdam en kwam na Oost en West, nu dus ook in Nieuw West! Aan de Maassluisstraat is de parel te vinden. WoudT heeft 12 verdiepingen waar in totaal 124 driekamer woningen worden gerealiseerd. In het onderste gedeelte van het gebouw bevinden zich ook zes gestapelde woningen. Wonen in WoudT betekent wonen in een duurzame, gezonde woning met veel daglicht en warme materialen.

Lees verder
Reina HazenbergMPO Projectontwikkeling host ontbijt bij Benji’s in Amsterdam Nieuw West

Maak kennis met…

25 oktober 2021

Maak kennis met lid van onze Business Breakfastclub Ronald McDonald Huizen Amsterdam Wilma Schoonderbeek van Netjes Beheer De BBC is een netwerk dat bestaat uit verbinders die business voor, met en tussen elkaar genereren door interesse in elkaar te tonen en samenwerking te stimuleren. Een netwerk waarin het Ronald McDonald Huis de verbindende factor is. Meer weten of een keer de sfeer komen proeven; stuur een mail naar info@businessbreakfastclubamsterdam.nl

De leden van de Business Breakfastclub Ronald McDonald Huizen Amsterdam (BBC) willen graag meer leren over jouw bedrijf, over jezelf; kun je ons iets vertellen over de activiteiten en jouw functie?
Netjes Beheer bestaat meer dan 65 jaar. Opgericht door vader, De Bouwer van de familie. Het bouwbedrijf Netjes heeft vele huizen, scholen, kantoren en winkels gebouwd, hoofdzakelijk in Amstelveen. Tegenwoordig beheren wij naast woningen, winkels en kantoren ook Bowling de Kegel, Grand Hotel Amstelveen en Het Nationaal Tenniscentrum. Neem maar eens een kijkje op een van onze websites bv.: www.hureninamstelveen.nl of www.ntcdekegeamstelveen.nl Natuurlijk bouwen we met enige regelmaat iets nieuws. Zo loopt nu het project “Jaagpad” in Alkmaar. Hier worden de aankomende jaren 411 appartementen gerealiseerd. Bart Righarts is vastgoedmanager en Wilma Schoonderbeek-Netjes eigenaar en directeur. Wij beiden zijn lid van de BBC.

Wat maakt jouw bedrijf bijzonder?
Wij zijn altijd bezig met het ontwikkelen en bedenken van nieuwe dingen en oplossingen voor problemen en vraagstukken. Zo houden we de dynamiek in het bedrijf en onszelf scherp. Ons bedrijf heeft een lange historie in het samenwerken met andere bedrijven. Medewerkers en managers zijn vaak meer dan 10 jaar in dienst. Iedereen neemt een unieke plek in en zoals we zelf vaak gekscherend zeggen: we hebben er van iedereen maar 1 !

Sinds wanneer ben je lid van de BBC, en waarom is jouw bedrijf lid geworden?
Wij zijn meer dan 5 jaar lid. Wij vinden het een prachtig initiatief en hebben bewondering voor de mensen die deze huizen leiden. Met liefde en passie weten zij vele vrijwilligers aan zich te binden en vele mensen en gezinnen een tijdelijk thuis te bieden. Elke keer als wij een huis bezoeken staan wij weer versteld van deze organisatie.

Naast de belangrijke financiële bijdrage van jouw bedrijf via de BBC aan ‘onze Huizen’, wat levert de deelname jouw bedrijf, jezelf op?
In de loop der jaren hebben wij erg leuke mensen ontmoet en is het altijd weer gezellig om elkaar te zien. Het is ook erg leuk om op bezoek te komen bij elkaars bedrijven. De diversiteit is groot. Zo hebben wij in de afgelopen jaren een praatje bij de bank gehad, uitleg bij een advocatenkantoor, een golfclub bezocht, van alles over containers gehoord, gezien hoe je een maatpak kan bestellen, de nieuwste auto’s mogen zien enz,enz. Daarnaast de meest fantastische ontbijtjes genuttigd! Het is altijd weer bijzonder wat elke samenkomst weer brengt.

Ter afsluiting, wat wil je graag nog delen met de andere leden?
Het is heel belangrijk dat deze BBC blijft bestaan, laten we met elkaar ons best doen om meer bedrijven lid te gaan laten worden!

 

 

Lees verder
Reina HazenbergMaak kennis met…

Netjes Beheer host ontbijt

28 september 2021

Op dinsdag 21 september waren we te gast bij het Nationaal Tennis Centrum (NTC) op het terrein van Sportpark De Kegel in Amstelveen. Sinds het startschot in februari 2018 is er door o.a.Netjes Beheer, ons lid en host van het ontbijt deze ochtend, ongelooflijk veel werk verricht. Dankzij de krachtige samenwerking met gemeente, provincie Noord-Holland en enthousiaste bedrijven is Amstelveen nu binnen anderhalf jaar een schitterend tenniscomplex rijker. Met de realisatie van het NTC wordt tevens een grote stap gezet in de ambitie om het sportpark levendig en aantrekkelijk voor Amstelveen te laten zijn. Wilma Schoonderbeek-Netjes, directeur van Netjes Beheer en Bart Righarts, Vastgoed manager bij Netjes Beheer, vertelde ons deze ochtend meer over het nieuwbouwproject Jaagpad te Alkmaar. Jaagpad staat voor comfortabele appartementen gelegen aan de rand van het centrum van het bruisende Alkmaar. Met een eigen parkeerplaats, ruim balkon, weids uitzicht én gelegen aan het water van het Noordhollandsch Kanaal. Het Jaagpad biedt ruim 400 appartementen in diverse prijsklassen en groottes in zowel koop als huur. Fase 1a bestaat uit ruim 225 huurappartementen en fase 1b bestaat uit ruim 180 koopappartementen. En dat is bijzonder met een ligging zo dicht bij het centrum: binnen 15 wandelminuten staat u op het Waagplein en op de fiets bent u er in vijf minuten. U kunt ook kiezen voor het veerpontje die u binnen enkele minuten naar het centrum van Alkmaar brengt. De presentatie werd ondersteunt met interessante beelden en gaf iedereen een mooie inkijk in dit project!

We kijken uit naar onze volgende bijeenkomst op dinsdag 26 oktober, gehost door ons lid MPO Mulgroep!

Lees verder
Reina HazenbergNetjes Beheer host ontbijt

Maak kennis met…

7 september 2021

Leer de leden van onze Business Breakfastclub Ronald McDonald Huizen Amsterdam (BBC) wat beter kennen.
Deze keer staat ons lid Joop Kluin, manager van Golfcentrum De Hoge Dijk in Amsterdam, centraal in de rubriek “5 vragen aan”.


De leden van de willen graag meer leren over jouw bedrijf, over jezelf; kun je ons iets vertellen over de activiteiten en jouw functie?
Mijn naam is Joop Kluin en na een leven lang in de financiële sector gewerkt te hebben in diverse commerciële managementfuncties, heb ik een aantal jaren geleden besloten om iets te gaan doen met mijn passie…GOLF. Vanaf 1 januari 2019 ben ik werkzaam in mijn huidige functie. Op ons Golfcentrum hebben we een 18 holes championship golfbaan
(Holendrecht- en Bullewijkbaan) en een volwaardige 9 holes par 3/par 4 baan (Abcoudebaan). Naast de golfbaan is er ook een fantastisch oefencentrum met o.a. een ultramoderne driving range en een golfschool met deskundige PGA-professionals. Op de driving range werken we met het Trackmansysteem op alle afslagplaatsen.
Uniek in Nederland. In ons clubhuis is een Brasserie gevestigd en een shop met de nieuwste golfcollectie. Ook beschikken we over 2 mooie vergaderzalen en een fijn terras op de zon met uitzicht op de golfbaan. Op Golfcentrum De Hoge Dijk is golfclub Olympus gevestigd. Een gezellige- en actieve golfvereniging met ca. 1000 leden. Olympus kent ook een grote jeugdafdeling. Omdat we een openbaar golfcentrum zijn ontvangen we ook greenfee spelers op onze mooie baan.

Wat maakt jouw bedrijf bijzonder?
We streven ernaar om het Golfcentrum van Amsterdam te zijn. Een golfcentrum waar alle ketenpartners         goed samenwerken met passie om de golfers het ultieme golfgevoel te geven. We blijven investeren in onze baan en op de oefenfaciliteiten en ook zijn we innovatief. Daarnaast is ook de niet-golfer/ zakelijke gast van harte welkom voor een meeting en/of lunch/borrel/diner. Mooi om dit soort teamuitjes af te ronden met een golf clinic. Vorig jaar is onze keuken geheel vernieuwd en onze chef-kok maakt mooie gerechten met haar team. Dit alles op een unieke locatie, makkelijk bereikbaar en een grote (bewaakte) parkeerplaats.

Sinds wanneer ben je lid van de BBC, en waarom is jouw bedrijf lid geworden?

We zijn nu enige jaren lid en dat bevalt ons uitstekend. Naast het feit dat dat we maatschappelijk partner zijn van Stichting Steun Emmakinderziekenhuis zijn we ook bijzonder betrokken bij het goede werk dat het Ronald McDonald Huis levert. Op de golfbaan kun je lekker sporten en genieten van een drankje na afloop; een paar honderd meter verder vechten mensen in het ziekenhuis op leven en dood! Hoe fijn is het dan om als Golfcentrum De Hoge Dijk partner te zijn van het Ronald McDonald Huis en de Stichting Steun Emmakinderziekenhuis en een bescheiden bijdrage leveren.

Naast de belangrijke financiële bijdrage van jouw bedrijf via de BBC aan ‘onze Huizen’, wat levert de deelname jouw bedrijf, jezelf op?
Als Golfcentrum willen we graag onze maatschappelijke rol invullen. Fijn om gelijkgestemde bedrijven te ontmoeten die deze maatschappelijke rol ook onderschrijven. Persoonlijk vind ik het mooi om te geven. Geven is Leven.

Ter afsluiting, wat wil je graag nog delen met de andere leden?
Geven is Leven is de titel van een boek geschreven door een oud Delta Lloyd collega van mij, Wim de Bundel. In Geven is Leven deelt de schrijver zijn inzichten, initiatieven en inspiratiebronnen en neemt hij je mee op een bewogen en optimistische reis naar goud en geluk. Een deel van de opbrengst gaat naar de Mentelity Foundation. Een boek om te inspireren om te geven!  Hoe meer je geeft in het leven, hoe mooier het wordt. Zowel persoonlijk als zakelijk. In voor- als in tegenspoed. Dit boek is een aanrader voor iedereen!

 

 

Lees verder
Reina HazenbergMaak kennis met…

Today was the day!

15 juni 2021

Today was the day! 
Eindelijk brak de dag aan dat we elkaar weer fysiek konden ontmoeten!
Het eerste live ontbijt na zoveel maanden vond op 15 juni plaats en werd gehost door ons lid Joop Kluin, van Golfcentrum De Hoge Dijk 
Golfcentrum De Hoge Dijk bood ons, in samenwerking met de Golfacademy, naast een heerlijk ontbijt buiten op het terras, een golf clinic aan. Naast de fijne gesprekken met en tussen de leden, werd het een actieve aftrap van ons eerste fysieke ontbijt, na 1.5 jaar!
We hopen iedereen weer te mogen ontvangen tijdens ons volgende ontbijt in september!

Lees verder
Reina HazenbergToday was the day!

Dan komen wij toch naar jullie!

24 juni 2020
Ohh what a beautiful morning!! Ons laatste maandelijkse ontbijtje voor de zomer was anders dan anders.. Business Breakfastclub Ronald McDonaldhuizen Amsterdam kwam naar de leden toe met mandjes met lekkers. Dankjewel lieve leden van onze fijne BBC .. voor het blijven steunen van onze Huizen, juist nu we het zo nodig hebben en ondanks jullie eigen besognes .. en voor jullie steun en aandacht voor elkaar! We zijn heel dankbaar voor onze speciale band, juist ook in deze bijzondere tijden. Een gezonde zomer, met zon, gezelligheid, en opladen voor de rest van het jaar. Tot in september in de tuin van mede-lid van Till! 
Lees verder
Reina HazenbergDan komen wij toch naar jullie!