MPO Projectontwikkeling host ontbijt bij Benji’s in Amsterdam Nieuw West

1 november 2021

WoudT Amsterdam, een duurzaam en uniek nieuwbouwproject gelegen in Hart Delflandpleinbuurt in Amsterdam Nieuw-West, is een project van ons lid MPO. Het ontbijt werd ditmaal georganiseerd bij Benji’s. Eén van de horeca gelegenheden waar WoudT ruimte voor heeft gemaakt. Benji’s heeft al meerdere vestigingen in Amsterdam en kwam na Oost en West, nu dus ook in Nieuw West! Aan de Maassluisstraat is de parel te vinden. WoudT heeft 12 verdiepingen waar in totaal 124 driekamer woningen worden gerealiseerd. In het onderste gedeelte van het gebouw bevinden zich ook zes gestapelde woningen. Wonen in WoudT betekent wonen in een duurzame, gezonde woning met veel daglicht en warme materialen.

Lees verder
Karin AlbertsMPO Projectontwikkeling host ontbijt bij Benji’s in Amsterdam Nieuw West

Maak kennis met…

25 oktober 2021

Maak kennis met lid van onze Business Breakfastclub Ronald McDonald Huizen Amsterdam Wilma Schoonderbeek van Netjes Beheer De BBC is een netwerk dat bestaat uit verbinders die business voor, met en tussen elkaar genereren door interesse in elkaar te tonen en samenwerking te stimuleren. Een netwerk waarin het Ronald McDonald Huis de verbindende factor is. Meer weten of een keer de sfeer komen proeven; stuur een mail naar info@businessbreakfastclubamsterdam.nl

De leden van de Business Breakfastclub Ronald McDonald Huizen Amsterdam (BBC) willen graag meer leren over jouw bedrijf, over jezelf; kun je ons iets vertellen over de activiteiten en jouw functie?
Netjes Beheer bestaat meer dan 65 jaar. Opgericht door vader, De Bouwer van de familie. Het bouwbedrijf Netjes heeft vele huizen, scholen, kantoren en winkels gebouwd, hoofdzakelijk in Amstelveen. Tegenwoordig beheren wij naast woningen, winkels en kantoren ook Bowling de Kegel, Grand Hotel Amstelveen en Het Nationaal Tenniscentrum. Neem maar eens een kijkje op een van onze websites bv.: www.hureninamstelveen.nl of www.ntcdekegeamstelveen.nl Natuurlijk bouwen we met enige regelmaat iets nieuws. Zo loopt nu het project “Jaagpad” in Alkmaar. Hier worden de aankomende jaren 411 appartementen gerealiseerd. Bart Righarts is vastgoedmanager en Wilma Schoonderbeek-Netjes eigenaar en directeur. Wij beiden zijn lid van de BBC.

Wat maakt jouw bedrijf bijzonder?
Wij zijn altijd bezig met het ontwikkelen en bedenken van nieuwe dingen en oplossingen voor problemen en vraagstukken. Zo houden we de dynamiek in het bedrijf en onszelf scherp. Ons bedrijf heeft een lange historie in het samenwerken met andere bedrijven. Medewerkers en managers zijn vaak meer dan 10 jaar in dienst. Iedereen neemt een unieke plek in en zoals we zelf vaak gekscherend zeggen: we hebben er van iedereen maar 1 !

Sinds wanneer ben je lid van de BBC, en waarom is jouw bedrijf lid geworden?
Wij zijn meer dan 5 jaar lid. Wij vinden het een prachtig initiatief en hebben bewondering voor de mensen die deze huizen leiden. Met liefde en passie weten zij vele vrijwilligers aan zich te binden en vele mensen en gezinnen een tijdelijk thuis te bieden. Elke keer als wij een huis bezoeken staan wij weer versteld van deze organisatie.

Naast de belangrijke financiële bijdrage van jouw bedrijf via de BBC aan ‘onze Huizen’, wat levert de deelname jouw bedrijf, jezelf op?
In de loop der jaren hebben wij erg leuke mensen ontmoet en is het altijd weer gezellig om elkaar te zien. Het is ook erg leuk om op bezoek te komen bij elkaars bedrijven. De diversiteit is groot. Zo hebben wij in de afgelopen jaren een praatje bij de bank gehad, uitleg bij een advocatenkantoor, een golfclub bezocht, van alles over containers gehoord, gezien hoe je een maatpak kan bestellen, de nieuwste auto’s mogen zien enz,enz. Daarnaast de meest fantastische ontbijtjes genuttigd! Het is altijd weer bijzonder wat elke samenkomst weer brengt.

Ter afsluiting, wat wil je graag nog delen met de andere leden?
Het is heel belangrijk dat deze BBC blijft bestaan, laten we met elkaar ons best doen om meer bedrijven lid te gaan laten worden!

 

 

Lees verder
Karin AlbertsMaak kennis met…

Netjes Beheer host ontbijt

28 september 2021

Op dinsdag 21 september waren we te gast bij het Nationaal Tennis Centrum (NTC) op het terrein van Sportpark De Kegel in Amstelveen. Sinds het startschot in februari 2018 is er door o.a.Netjes Beheer, ons lid en host van het ontbijt deze ochtend, ongelooflijk veel werk verricht. Dankzij de krachtige samenwerking met gemeente, provincie Noord-Holland en enthousiaste bedrijven is Amstelveen nu binnen anderhalf jaar een schitterend tenniscomplex rijker. Met de realisatie van het NTC wordt tevens een grote stap gezet in de ambitie om het sportpark levendig en aantrekkelijk voor Amstelveen te laten zijn. Wilma Schoonderbeek-Netjes, directeur van Netjes Beheer en Bart Righarts, Vastgoed manager bij Netjes Beheer, vertelde ons deze ochtend meer over het nieuwbouwproject Jaagpad te Alkmaar. Jaagpad staat voor comfortabele appartementen gelegen aan de rand van het centrum van het bruisende Alkmaar. Met een eigen parkeerplaats, ruim balkon, weids uitzicht én gelegen aan het water van het Noordhollandsch Kanaal. Het Jaagpad biedt ruim 400 appartementen in diverse prijsklassen en groottes in zowel koop als huur. Fase 1a bestaat uit ruim 225 huurappartementen en fase 1b bestaat uit ruim 180 koopappartementen. En dat is bijzonder met een ligging zo dicht bij het centrum: binnen 15 wandelminuten staat u op het Waagplein en op de fiets bent u er in vijf minuten. U kunt ook kiezen voor het veerpontje die u binnen enkele minuten naar het centrum van Alkmaar brengt. De presentatie werd ondersteunt met interessante beelden en gaf iedereen een mooie inkijk in dit project!

We kijken uit naar onze volgende bijeenkomst op dinsdag 26 oktober, gehost door ons lid MPO Mulgroep!

Lees verder
Karin AlbertsNetjes Beheer host ontbijt

Maak kennis met…

7 september 2021

Leer de leden van onze Business Breakfastclub Ronald McDonald Huizen Amsterdam (BBC) wat beter kennen.
Deze keer staat ons lid Joop Kluin, manager van Golfcentrum De Hoge Dijk in Amsterdam, centraal in de rubriek “5 vragen aan”.


De leden van de willen graag meer leren over jouw bedrijf, over jezelf; kun je ons iets vertellen over de activiteiten en jouw functie?
Mijn naam is Joop Kluin en na een leven lang in de financiële sector gewerkt te hebben in diverse commerciële managementfuncties, heb ik een aantal jaren geleden besloten om iets te gaan doen met mijn passie…GOLF. Vanaf 1 januari 2019 ben ik werkzaam in mijn huidige functie. Op ons Golfcentrum hebben we een 18 holes championship golfbaan
(Holendrecht- en Bullewijkbaan) en een volwaardige 9 holes par 3/par 4 baan (Abcoudebaan). Naast de golfbaan is er ook een fantastisch oefencentrum met o.a. een ultramoderne driving range en een golfschool met deskundige PGA-professionals. Op de driving range werken we met het Trackmansysteem op alle afslagplaatsen.
Uniek in Nederland. In ons clubhuis is een Brasserie gevestigd en een shop met de nieuwste golfcollectie. Ook beschikken we over 2 mooie vergaderzalen en een fijn terras op de zon met uitzicht op de golfbaan. Op Golfcentrum De Hoge Dijk is golfclub Olympus gevestigd. Een gezellige- en actieve golfvereniging met ca. 1000 leden. Olympus kent ook een grote jeugdafdeling. Omdat we een openbaar golfcentrum zijn ontvangen we ook greenfee spelers op onze mooie baan.

Wat maakt jouw bedrijf bijzonder?
We streven ernaar om het Golfcentrum van Amsterdam te zijn. Een golfcentrum waar alle ketenpartners         goed samenwerken met passie om de golfers het ultieme golfgevoel te geven. We blijven investeren in onze baan en op de oefenfaciliteiten en ook zijn we innovatief. Daarnaast is ook de niet-golfer/ zakelijke gast van harte welkom voor een meeting en/of lunch/borrel/diner. Mooi om dit soort teamuitjes af te ronden met een golf clinic. Vorig jaar is onze keuken geheel vernieuwd en onze chef-kok maakt mooie gerechten met haar team. Dit alles op een unieke locatie, makkelijk bereikbaar en een grote (bewaakte) parkeerplaats.

Sinds wanneer ben je lid van de BBC, en waarom is jouw bedrijf lid geworden?

We zijn nu enige jaren lid en dat bevalt ons uitstekend. Naast het feit dat dat we maatschappelijk partner zijn van Stichting Steun Emmakinderziekenhuis zijn we ook bijzonder betrokken bij het goede werk dat het Ronald McDonald Huis levert. Op de golfbaan kun je lekker sporten en genieten van een drankje na afloop; een paar honderd meter verder vechten mensen in het ziekenhuis op leven en dood! Hoe fijn is het dan om als Golfcentrum De Hoge Dijk partner te zijn van het Ronald McDonald Huis en de Stichting Steun Emmakinderziekenhuis en een bescheiden bijdrage leveren.

Naast de belangrijke financiële bijdrage van jouw bedrijf via de BBC aan ‘onze Huizen’, wat levert de deelname jouw bedrijf, jezelf op?
Als Golfcentrum willen we graag onze maatschappelijke rol invullen. Fijn om gelijkgestemde bedrijven te ontmoeten die deze maatschappelijke rol ook onderschrijven. Persoonlijk vind ik het mooi om te geven. Geven is Leven.

Ter afsluiting, wat wil je graag nog delen met de andere leden?
Geven is Leven is de titel van een boek geschreven door een oud Delta Lloyd collega van mij, Wim de Bundel. In Geven is Leven deelt de schrijver zijn inzichten, initiatieven en inspiratiebronnen en neemt hij je mee op een bewogen en optimistische reis naar goud en geluk. Een deel van de opbrengst gaat naar de Mentelity Foundation. Een boek om te inspireren om te geven!  Hoe meer je geeft in het leven, hoe mooier het wordt. Zowel persoonlijk als zakelijk. In voor- als in tegenspoed. Dit boek is een aanrader voor iedereen!

 

 

Lees verder
Karin AlbertsMaak kennis met…

Today was the day!

15 juni 2021

Today was the day! 
Eindelijk brak de dag aan dat we elkaar weer fysiek konden ontmoeten!
Het eerste live ontbijt na zoveel maanden vond op 15 juni plaats en werd gehost door ons lid Joop Kluin, van Golfcentrum De Hoge Dijk 
Golfcentrum De Hoge Dijk bood ons, in samenwerking met de Golfacademy, naast een heerlijk ontbijt buiten op het terras, een golf clinic aan. Naast de fijne gesprekken met en tussen de leden, werd het een actieve aftrap van ons eerste fysieke ontbijt, na 1.5 jaar!
We hopen iedereen weer te mogen ontvangen tijdens ons volgende ontbijt in september!

Lees verder
Karin AlbertsToday was the day!

Dan komen wij toch naar jullie!

24 juni 2020
Ohh what a beautiful morning!! Ons laatste maandelijkse ontbijtje voor de zomer was anders dan anders.. Business Breakfastclub Ronald McDonaldhuizen Amsterdam kwam naar de leden toe met mandjes met lekkers. Dankjewel lieve leden van onze fijne BBC .. voor het blijven steunen van onze Huizen, juist nu we het zo nodig hebben en ondanks jullie eigen besognes .. en voor jullie steun en aandacht voor elkaar! We zijn heel dankbaar voor onze speciale band, juist ook in deze bijzondere tijden. Een gezonde zomer, met zon, gezelligheid, en opladen voor de rest van het jaar. Tot in september in de tuin van mede-lid van Till! 
Lees verder
Karin AlbertsDan komen wij toch naar jullie!

Virtuele BBC meeting

20 mei 2020

We zijn alweer een aantal weken met elkaar onderweg in deze vreemde periode van afstand houden, terwijl wij normaal gesproken het liefst een arm om elkaar en onze gasten heen slaan. In de Ronald McDonald Huizen geldt voorlopig nog een beperkte gastenstop; we kunnen alleen ouders ontvangen van kinderen die ernstig ziek zijn (zoals IC of NICU), of die al langer in Huis verblijven.  Het blijft onnatuurlijk voelen.
Maar het is nodig, om deze wereldwijde pandemie het hoofd te bieden.

Het is alweer even geleden dat de leden van de BBC elkaar fysiek hebben mogen ontmoeten.
Omdat wij dat erg gemist hebben, organiseerden wij op 19 mei een online BBC bijeenkomst!

We hebben allemaal andere activiteiten, dus deze crisis zal ons allemaal op een andere manier raken of geraakt hebben en/of kansen geboden hebben. Erg fijn om elkaar op deze manier weer even gezien en gesproken te hebben en om te horen dat het naar omstandigheden goed met iedereen gaat.

Op de foto een deel van deelnemers aan het virtuele ontbijt!

 

Lees verder
Karin AlbertsVirtuele BBC meeting

De social distance betekent niet dat we niet verbonden kunnen zijn!

30 maart 2020

Lieve BBC leden,

Wat leven we momenteel in een bijna surrealistische tijd.
Niet lang geleden spraken we elkaar allemaal nog en nu staat de hele wereld op zijn kop.
Het Corona virus heeft ons voorlopig in haar grip. Dat geldt ook voor de beide Amsterdamse Ronald McDonald Huizen. Wij hanteren nu een tijdelijke beperkte gastenstop. We beperken hiermee het aantal personen in Huis, maar blijven hiermee beschikbaar voor gezinnen met een ernstig ziek kind.
Verder werken we in het Huis met een heel klein kernteam van vrijwilligers (nu 11 terwijl wij dat in Huis Emma normaal gesproken met 130 vrijwilligers doen), om zo ook het aantal personen in het Huis te beperken. Het management van het Huis draait dus ook volop mee in de operatie.

Via dit bericht wil ik jullie laten weten dat wij aan jullie denken.
De social distance betekent niet dat we niet verbonden kunnen zijn!
Mocht er iets zijn waarmee wij jullie een hart onder de riem kunnen steken, waarbij jullie onze hulp misschien kunnen gebruiken; laat het ons weten!

Voor nu wensen wij, ook namens de stuurgroep van de BBC Huizen Amsterdam, jullie alle gezondheid toe, sterkte en we zien elkaar wanneer het weer kan!

Lieve groeten vanuit de Ronald McDonald Huizen Amsterdam,

Aafke, Reina en Karin

Lees verder
Karin AlbertsDe social distance betekent niet dat we niet verbonden kunnen zijn!

BBC ontbijt Stern Auto B.V. verplaatst naar een nader overeen te komen datum

16 maart 2020

Het  Ronald  McDonald  Kinderfonds  volgt, ter bescherming van de kwetsbare doelgroep in de Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen, strikte voorzorgsmaatregelen rondom  COVID-19.  

De Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen zijn er voor ouders, broertjes en zusjes met ernstig zieke of zorgintensieve kinderen.
Om deze kwetsbare doelgroep te beschermen gelden striktere maatregelen dan de adviezen van het RIVM, die bedoeld zijn voor het reguliere werkende of schoolgaande leven.   

In dit kader zijn wij in goed overleg met Stern Auto B.V. tot de beslissing gekomen het aankomende BBC ontbijt van 17 maart bij Stern Auto B.V. helaas te moeten annuleren. Uiteraard houden wij u op de hoogte van een nieuwe datum waarop we bij Stern te gast zullen zijn en over de doorgang van de overige ontbijt bijeenkomsten. 

Lees verder
Karin AlbertsBBC ontbijt Stern Auto B.V. verplaatst naar een nader overeen te komen datum

Bent u voorbereid op een cybercrisis?

25 februari 2020

Bent u voorbereid op een cybercrisis? Weet u wat u moet doen als hackers het op uw organisatie hebben gemunt? Wie heeft u nodig aan tafel? Wat als er om losgeld gevraagd wordt? Betaalt u? En welke boodschap brengt u naar buiten? Djuro Leideritz van het Aon COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement nam ons mee in de wereld van crisis en cyberdreiging. Naar aanleiding van de recente aanval op de Universiteit van Maastricht deelde hij de belangrijkste lessen en gaf hij een aantal tips mee om u voor te breiden op cyberdreiging en crisis in het algemeen. Dit gebeurde allemaal tijdens het BBC ontbijt vanmorgen dat werd gehost door ons lid AON Risk Solutions. Het ontbijt werd mede mogelijk gemaakt door WeCanteen.

Wij verwelkomen u graag tijdens het BBC ontbijt op 17 maart bij ons lid Stern Auto B.V.

Lees verder
Karin AlbertsBent u voorbereid op een cybercrisis?