Bent u voorbereid op een cybercrisis?

25 februari 2020

Bent u voorbereid op een cybercrisis? Weet u wat u moet doen als hackers het op uw organisatie hebben gemunt? Wie heeft u nodig aan tafel? Wat als er om losgeld gevraagd wordt? Betaalt u? En welke boodschap brengt u naar buiten? Djuro Leideritz van het Aon COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement nam ons mee in de wereld van crisis en cyberdreiging. Naar aanleiding van de recente aanval op de Universiteit van Maastricht deelde hij de belangrijkste lessen en gaf hij een aantal tips mee om u voor te breiden op cyberdreiging en crisis in het algemeen. Dit gebeurde allemaal tijdens het BBC ontbijt vanmorgen dat werd gehost door ons lid AON Risk Solutions. Het ontbijt werd mede mogelijk gemaakt door WeCanteen.

Wij verwelkomen u graag tijdens het BBC ontbijt op 17 maart bij ons lid Stern Auto B.V.

Lees verder
Karin AlbertsBent u voorbereid op een cybercrisis?

We sluiten het jaar mooi af!

7 januari 2020

Wat een fantastische start van de dag dinsdag 17 december: de jaarlijkse cheque-uitreiking van de Business Breakfast Club Ronald McDonald Huizen Amsterdam. Tijdens een heerlijk ontbijt gehost door Louis Wesseling, co-founder van Salsa Shop Amsterdam in Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam, mochten we van uittredend penningmeester Michael Rijnders een bedrag van €23.262,57 in ontvangst nemen. Dank aan allen die deze geweldige donatie mogelijk hebben gemaakt. Het was een top jaar!

Lees verder
Karin AlbertsWe sluiten het jaar mooi af!

Borrel @ IJver Amsterdam, gehost door De Waard Bouw

28 november 2019

Dinsdag 19 november werd er, wat inmiddels een hele leuke traditie is geworden, in plaats van een ontbijt een borrel gehost door Martin Deurwaarder, eigenaar van de Waard Bouw.
Onder het genot van een drankje en heerlijke hapjes, kon er onder muzikale begeleiding van een saxofonist, genetwerkt worden.

De borrel vond plaats in IJver.
Een prachtig restaurant op de NDSM werf in Amsterdam Noord, een project gerealiseerd door De Waard Bouw.

Martin Deurwaarder heeft meer dan 30 jaar ervaring als hij eind 2012, in Amsterdam Noord, De Waard Bouw start. Een jong en dynamisch bedrijf voor alle zakelijke en particuliere (ver)bouwprojecten in de regio. Voor het verbouwen van uw supermarkt of winkel, een van de activiteiten waarin de medewerkers jarenlange ervaring hebben, kunt u ook bij De Waard Bouw terecht.
Zelf heeft Martin bijna 30 jaar bij een middelgrote Noord-Hollandse bouwer/projectontwikkelaar gewerkt en tot eind 2012 bij een Zaans bouwbedrijf. Deze ervaring komt goed van pas bij het adviseren van de klant. Ook onze vakmensen kunnen door jarenlange ervaring in de bouw snel inspelen op de wensen van de klant en oplossingsgericht handelen.
Namens de beide Ronald McDonald Huizen Amsterdam danken wij Martin voor zijn bijdrage en enthousiasme voor de Huizen!

Graag verwelkomen wij u tijdens het volgende ontbijt op 17 december in het Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam! Het ontbijt wordt ditmaal gehost door Louis Wesseling, co-founder van de SALSA SHOP,

 

Lees verder
Karin AlbertsBorrel @ IJver Amsterdam, gehost door De Waard Bouw

Een jaar later…

16 oktober 2019

Exact een jaar nadat ons lid Netjes beheer ons tijdens een door hen gehost ontbijt uitgebreid informeerde over de bouwplannen van het NTC, konden we afgelopen dinsdag het resultaat bewonderen. Prachtig om te zien wat er zich in een jaar heeft ontwikkeld. Een mooie samenwerking welke uit het BBC netwerk is voortgevloeid viel ook te bewonderen; al het groen op het complex is verzorgd door BBC lid John Koomen, van 020-GROEN. Het NTC is voor de KNLTB een belangrijke impuls om de doelstellingen op het gebied van top- en breedtesport te realiseren. De KNLTB vertegenwoordigt bijna 1.700 tennisverenigingen in Nederland en daarmee zo’n 580.000 tennissers. “Het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen moet uitgroeien tot het kloppend hart van tennis in Nederland. Eén centrale locatie met alle faciliteiten die talenten nodig hebben om weer aansluiting te vinden met de wereldtop en een plek vol tennisbeleving waar toptennis (valide en invalide) en breedte-tennis samenkomen. Elke tennisser of tennisfan in Nederland wil er graag (een keer) komen, voor een training, een wedstrijd, een evenement, een vergadering of kampioenschap.”

Lees verder
Karin AlbertsEen jaar later…

Een varend ontbijt gehost door 020-GROEN

18 juni 2019

Wat een cadeautje was deze ochtend! Ons lid 020- GROEN had het geweldige idee om het ontbijt te hosten in weer eens een heel andere setting en zo de zomerstop in te luiden. Mede dankzij BOAT AMSTERDAM kunnen we wel zeggen dat de ochtend enorm geslaagd was!
Tijdens een heerlijke rondvaart over de Amsterdamse grachten, bespraken we de fijne en nuttige ontbijtbijeenkomsten van de afgelopen maanden en kwamen we tot de conclusie dat wij inmiddels een goed en stabiel netwerk hebben opgebouwd.
Wij bieden nog plek voor nieuwe leden, dus bent u geïnteresseerd, neem contact met ons op en wie weet zien wij u na de zomerstop tijdens het ontbijt op 24 september bij de Rabobank Amstel en Vecht, Van Heuven Goedhartlaan 7 – Amstelveen!
Fijne zomer!

Lees verder
Karin AlbertsEen varend ontbijt gehost door 020-GROEN

Pulitzer Amsterdam onthult kamers @ RmcD Huis Emma tijdens BBC ontbijt!

27 mei 2019

Het Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam kent veel dankbare gasten.
Bij hun vertrek prijzen ze vaak de faciliteiten, de betrokkenheid van medewerkers, de goede zorg – juist in een periode dat ze die zo hard nodig hadden.
‘Het lijkt wel een hotel’, is een veelgehoord compliment.
En zo werd de link met de lokale hotellerie al snel gelegd en zijn wij in contact gekomen met o.a. Pulitzer Amsterdam.
We bespraken het idee om 1 of meerdere kamers in het Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam dezelfde look & feel te geven als in dit geval Pulitzer Amsterdam.

In deze vorm van samenwerken draagt het hotel bij aan het feit dat een familie gedurende vaak de meest heftige periode in hun leven in ieder geval een comfortabel verblijf zullen hebben. Een verblijf dat soms zelfs een jaar kan duren.
Een prachtige en bijzondere manier van MVO.
Pulitzer Amsterdam weet als geen ander hoe zij een warme en comfortabele plek kunnen creëren voor hun gasten. Dit wilden zij ook graag realiseren voor de families die in het Ronald McDonald Huis verblijven.
Een prachtige samenwerking was het gevolg! Pulitzer Amsterdam adopteerde 2 kamers in het Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam en heeft deze geheel in de stijl van het hotel gerenoveerd. Op 21 mei werden de kamers onthuld tijdens het BBC ontbijt.
We kunnen spreken van een zeer geslaagd resultaat!

De Ronald McDonald Huizen hebben de intentie om families een thuis ver van huis te bieden.
Wilt u daar als hotel aan bijdragen, net als Pulitzer Amsterdam? Er zijn nog een aantal kamers beschikbaar om te adopteren!

Neem voor meer informatie contact op met Karin Alberts Tel: 020-6964746 of k.alberts@ronaldmcdonaldhuis.nl

Met dank aan: https://www.pulitzeramsterdam.com/nl/

Lees verder
Karin AlbertsPulitzer Amsterdam onthult kamers @ RmcD Huis Emma tijdens BBC ontbijt!

Koffiebranderij Peeze host ontbijt bij Het Scheepvaartmuseum

18 april 2019

Wat een prachtig begin van een dinsdagochtend! Peeze Koffiebranderij was onze host vanmorgen op een wel heel unieke locatie, namelijk het Het Scheepvaartmuseum Onder het genot van een heerlijke kop koffie – met uitzicht op het VOC schip en NEMO – vertelde Scheepvaartmuseum’s Ronald van Lopik over de geschiedenis en de verbouwing van het museum. Vervolgens genoten we van het ontbijt aan prachtig gedekte en met streekproducten overladen tafels. Het was even moed verzamelen om aan het werk te gaan ..
Veel dank René de Ru!
Het volgende ontbijt vindt plaats op 21 mei in Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. Dit ontbijt wordt gehost door
Pulitzer Amsterdam die op dit moment druk bezig zijn met de renovatie van 2 gastenkamers in Huis Emma. We zien ernaar uit om u hier te ontmoeten. Introducés zijn van harte welkom!

Lees verder
Karin AlbertsKoffiebranderij Peeze host ontbijt bij Het Scheepvaartmuseum

Boparai Associates host een bijzonder ontbijt

2 april 2019

Op 19 maart kwamen we voor het ontbijt bijeen op een wel heel unieke locatie, namelijk het Nationaal Holocaust Museum. Ons lid Neelu Boparai heette ons van harte welkom in het museum, dat in oprichting is en waarvan de eerste fase voltooid is door haar architectenbureau Boparai Associates. Neelu vertelde over de geschiedenis van het gebouw; een voormalige kweekschool waar tijdens de Tweede Wereldoorlog, met behulp van het verzet, honderden kinderen in veiligheid werden gebracht. Nu wordt op deze locatie het verhaal van de Holocaust verteld en konden we door het museum lopen om de zeer indrukwekkende tentoonstelling te bekijken.

Op 16 april belooft het weer een interessant ontbijt te worden, namelijk in het Scheepvaartmuseum, gehost door Koffiebranderij Peeze B.V.

Graag tot dan!

 

 

Lees verder
Karin AlbertsBoparai Associates host een bijzonder ontbijt

Ontbijt gehost door Trident Containers @ Rebase

27 februari 2019

Op 26 februari kwamen 2 totaal verschillende werelden bij elkaar, namelijk de wereld van de grote container industrie en een wereld waar ontspanning, beweging en voeding leidend is. Ons lid Rogier Vervoort, van Trident Container Leasing heette de leden van de Business Breakfastclub van harte welkom op een prachtige locatie in Amsterdam Noord; REBASE. Onder het genot van een heerlijk gezond en vitaal ontbijt, vertelde Rogier ons alles over de (voor velen een onbekende) wereld van de container industrie, die erg dynamisch bleek! Marieke Schouten, oud gast in Huis Vumc liet nog eens blijken waarom het zo belangrijk is dat er Ronald McDonald Huizen zijn, door haar verhaal te delen.

Op 19 maart belooft het wederom een bijzonder ontbijt te worden, namelijk in het Nationaal Holocaust Museum, gehost door Boparai Associates.
Graag tot dan!

 

Lees verder
Karin AlbertsOntbijt gehost door Trident Containers @ Rebase

Eerste ontbijt van het jaar!

23 januari 2019

Op dinsdag 22 januari vond het eerste ontbijt van het jaar plaats bij ons lid SCG Advocaten, waar het ontbijt werd gehost door BoitenLuhrs. 
BoitenLuhrs is een incasso- en gerechtsdeurwaarderskantoor. Met de juridische en financiële dienstverlening ondersteunen zij grote en kleine organisaties bij het gehele incasso- en deurwaarderstraject. Daarnaast adviseren en informeren zij hun klanten ook preventief over hun debiteurenbeheer en credit management activiteiten.
Voorzitter van de stuurgroep van de BBC, Jaap Vos, heette de leden welkom op het eerste ontbijt van het jaar. Manager van de Ronald McDonald Huizen Amsterdam, Aafke de Haan, deelde ook nog 2 andere  belangrijke zaken, namelijk dat na de fusie van de twee Amsterdamse academische ziekenhuizen tot Amsterdam UMC, Ronald McDonald Huis Emma en Ronald McDonald Huis VUmc ook hun krachten bundelen. De Huizen zijn ondergebracht in één overkoepelende stichting. “Op deze mannier kunnen we nog beter samenwerken. Het belang van en de zorg voor onze gasten blijft voorop staan. Aan onze missie, het bij elkaar houden van families in een periode van ziekte, verandert er dan ook niets. Ook zijn we ongelooflijk trots ie te mogen mededelen dat Ronald McDonald Huis VUmc Amsterdam en Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam voortaan een nieuwe ambassadeur hebben. En niet zomaar iemand: zanger Tino Martin!”

Tino Martin heeft persoonlijke ervaring met Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. Toen zijn zus op haar 13e ernstig ziek was, heeft hij als kind met zijn ouders gebruik gemaakt van het Huis. Helaas is zijn zus in 2018 overleden. Tijdens de concerten die Tino kort daarna gaf in de Ziggo Dome heeft hij geld ingezameld voor het Ronald McDonald Huis. Maar hij wilde meer doen. Dat heeft hem ertoe bewogen om de Amsterdamse Huizen te gaan steunen als ambassadeur: “Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het zeer belangrijk is dat deze Huizen bestaan. Het was fijn om in zo’n spannende periode bij mijn ouders en zus in de buurt te kunnen zijn. Ik ben blij dat ik op deze manier iets kan terugdoen voor de goede zorgen die we toen hebben ontvangen.”

Wij zien u graag weer op ons volgende ontbijt, gehost door ons lid Trident Container Leasing, op dinsdag 26 februari!

Lees verder
Karin AlbertsEerste ontbijt van het jaar!