Maak kennis met…

7 september 2021

Leer de leden van onze Business Breakfastclub Ronald McDonald Huizen Amsterdam (BBC) wat beter kennen.
Deze keer staat ons lid Joop Kluin, manager van Golfcentrum De Hoge Dijk in Amsterdam, centraal in de rubriek “5 vragen aan”.


De leden van de willen graag meer leren over jouw bedrijf, over jezelf; kun je ons iets vertellen over de activiteiten en jouw functie?
Mijn naam is Joop Kluin en na een leven lang in de financiële sector gewerkt te hebben in diverse commerciële managementfuncties, heb ik een aantal jaren geleden besloten om iets te gaan doen met mijn passie…GOLF. Vanaf 1 januari 2019 ben ik werkzaam in mijn huidige functie. Op ons Golfcentrum hebben we een 18 holes championship golfbaan
(Holendrecht- en Bullewijkbaan) en een volwaardige 9 holes par 3/par 4 baan (Abcoudebaan). Naast de golfbaan is er ook een fantastisch oefencentrum met o.a. een ultramoderne driving range en een golfschool met deskundige PGA-professionals. Op de driving range werken we met het Trackmansysteem op alle afslagplaatsen.
Uniek in Nederland. In ons clubhuis is een Brasserie gevestigd en een shop met de nieuwste golfcollectie. Ook beschikken we over 2 mooie vergaderzalen en een fijn terras op de zon met uitzicht op de golfbaan. Op Golfcentrum De Hoge Dijk is golfclub Olympus gevestigd. Een gezellige- en actieve golfvereniging met ca. 1000 leden. Olympus kent ook een grote jeugdafdeling. Omdat we een openbaar golfcentrum zijn ontvangen we ook greenfee spelers op onze mooie baan.

Wat maakt jouw bedrijf bijzonder?
We streven ernaar om het Golfcentrum van Amsterdam te zijn. Een golfcentrum waar alle ketenpartners         goed samenwerken met passie om de golfers het ultieme golfgevoel te geven. We blijven investeren in onze baan en op de oefenfaciliteiten en ook zijn we innovatief. Daarnaast is ook de niet-golfer/ zakelijke gast van harte welkom voor een meeting en/of lunch/borrel/diner. Mooi om dit soort teamuitjes af te ronden met een golf clinic. Vorig jaar is onze keuken geheel vernieuwd en onze chef-kok maakt mooie gerechten met haar team. Dit alles op een unieke locatie, makkelijk bereikbaar en een grote (bewaakte) parkeerplaats.

Sinds wanneer ben je lid van de BBC, en waarom is jouw bedrijf lid geworden?

We zijn nu enige jaren lid en dat bevalt ons uitstekend. Naast het feit dat dat we maatschappelijk partner zijn van Stichting Steun Emmakinderziekenhuis zijn we ook bijzonder betrokken bij het goede werk dat het Ronald McDonald Huis levert. Op de golfbaan kun je lekker sporten en genieten van een drankje na afloop; een paar honderd meter verder vechten mensen in het ziekenhuis op leven en dood! Hoe fijn is het dan om als Golfcentrum De Hoge Dijk partner te zijn van het Ronald McDonald Huis en de Stichting Steun Emmakinderziekenhuis en een bescheiden bijdrage leveren.

Naast de belangrijke financiële bijdrage van jouw bedrijf via de BBC aan ‘onze Huizen’, wat levert de deelname jouw bedrijf, jezelf op?
Als Golfcentrum willen we graag onze maatschappelijke rol invullen. Fijn om gelijkgestemde bedrijven te ontmoeten die deze maatschappelijke rol ook onderschrijven. Persoonlijk vind ik het mooi om te geven. Geven is Leven.

Ter afsluiting, wat wil je graag nog delen met de andere leden?
Geven is Leven is de titel van een boek geschreven door een oud Delta Lloyd collega van mij, Wim de Bundel. In Geven is Leven deelt de schrijver zijn inzichten, initiatieven en inspiratiebronnen en neemt hij je mee op een bewogen en optimistische reis naar goud en geluk. Een deel van de opbrengst gaat naar de Mentelity Foundation. Een boek om te inspireren om te geven!  Hoe meer je geeft in het leven, hoe mooier het wordt. Zowel persoonlijk als zakelijk. In voor- als in tegenspoed. Dit boek is een aanrader voor iedereen!

 

 

Deel dit bericht:
Reina HazenbergMaak kennis met…