Eerste bijeenkomst BBC Amsterdam

31 maart 2015

Na maanden van voorbereiding en organiseren, is het op dinsdagochtend 31 maart 2015 dan zo ver: de allereerste Business Breakfastclub bijeenkomst van BBC Amsterdam. Terwijl buiten de bomen heen en weer zwiepen en code geel wordt afgegeven, zoemt het in Ronald McDonald Huis AMC van bedrijvigheid. Ondanks het vroege tijdstip zijn er veel mensen op dit eerste netwerkontbijt afgekomen en ze worden warm onthaald door een enthousiaste stuurgroep.

De deelnemers passen allemaal maar net in de zaal waar het ontbijt wordt geserveerd. En als ze zijn opgewarmd met een kopje koffie of thee, heet Robert ten Brink iedereen van harte welkom. Hij is vandaag gastheer, in zijn hoedanigheid als ambassadeur van het Kinderfonds. In zijn verhaal benadrukt hij nog eens het belang van een Ronald McDonald Huis: “Als je een kind hebt dat een lange tijd in het ziekenhuis ligt, is het niet eenvoudig om een gezin in stand te kunnen houden. Dankzij een Ronald McDonald Huis kan dat.”

Meerwaarde in diversiteit

De opbrengsten van de Business Breakfast Club Amsterdam gaan naar de twee Amsterdamse Ronald McDonald Huizen. En dat is net de kracht van zo’n netwerkclub volgens één van de deelnemers: “Het is mooi dat je naast het netwerken, tegelijk een goed doel steunt. Twee vliegen in één klap.” Een andere deelnemer zag al de meerwaarde van de diversiteit van de groep: “Het is een mooie gemêleerde groep. Ik zag dat ook MKB bedrijven zich hebben aangemeld voor de BBC en laat ik daar nu net in werkzaam zijn.”.

Ondanks dat het overgrote deel van de aanwezigen elkaar niet kent, merk je daar tijdens het ontbijt weinig van. Terwijl er met veel smaak gegeten wordt van het ontbijt, worden de eerste contacten gemaakt. Tussen architect en cateraar, tussen advocaat en trainer. Na afloop klinken er enthousiaste geluiden: “Ik zag wat bekenden, maar heb ook al nieuwe contacten kunnen leggen. Ik kom de volgende keer zeker weer. ”

En dat is precies wat BBC Amsterdam wil: een brug slaan tussen verschillende bedrijven en mensen, met elkaar in contact brengen. En tijdens deze eerste bijeenkomst van Business Breakfastclub Amsterdam is dat goed gelukt.

Deel dit bericht:
AdminEerste bijeenkomst BBC Amsterdam