020GROEN host ontbijt in de Hortus Botanicus!

26 april 2016

Op dinsdag 19 april konden de leden van de Business Breakfastclub Amsterdam genieten van een ontbijt in de prachtige Hortus Botanicus.
Een perfect voorbeeld van 2 partijen die elkaar versterken in het uitdragen van hun passie!
Nadat Jaap Vos het ontbijt opende, vertelde Manager van Huis AMC kort de stand van zaken over het Ronald McDonald Huis AMC en introduceerde zij John Middelburg aan de leden van de Business Breakfastclub. John vertelde kort over zijn deelname aan de HomeRide, een jaarlijks evenement waar in teamverband 500 km binnen 24-uur wordt gefietst. Met deze sponsorwielertocht wordt er geld ingezameld de Ronald McDonald Huizen. Met iedere kilometer die HomeRiders afleggen, verkleinen zij de afstand tussen ouders en hun zieke kind. Wie weet kunnen we, na dit inspirerende verhaal, volgend jaar een Business Breakfastclub Amsterdam fietsteam verwelkomen!
John Koomen van 020GROEN vertelde vervolgens over het ontstaan van 020GROEN. John Koomen en René op ’t Veld hebben de handen destijds in één geslagen, om samen tuinen te maken met een karakter. Door deze samenwerking heeft 020GROEN ruim 50 jaar ervaring in huis. Zij hebben een aantal specialisaties: tuin- en landschapsarchitectuur, ecologisch maaiwerk, boomverzorging, dak- en geveltuinen en particuliere tuinen. Design en uitstraling vinden zij belangrijk. Dit zegt wie zij zijn en hoe zij denken. Alles wat 020GROEN doet, gebeurt op een duurzame manier. Zo gebruiken zij graag oude materialen opnieuw en rijden hun auto’s op elektriciteit en aardgas. Het volledige machinepark van 020GROEN is milieuvriendelijk. Ook kent 020GROEN hun maatschappelijke verantwoording en werken daarom samen met vele partijen op gebied van opleiding, jeugd, sociale werkvoorziening, milieu en niet te vergeten de steun aan de Ronald McDonald Huizen Amsterdam, middels hun lidmaatschap aan de Businesss Breakfastclub Amsterdam.
Na dit inspirerende verhaal vertelde Taeke Kuipers over de Hortus Botanicus Amsterdam. De Hortus Botanicus is een moderne botanische tuin waar actuele vraagstukken tussen mens en plantenwereld centraal staan. Tegelijkertijd blijven zowel de rijke historie als het intieme karakter van de tuin behouden en zichtbaar. De ruggengraat van de Hortus wordt gevormd door een bijzondere collectie levende planten uit heel de wereld, die wetenschappelijk wordt beheerd en zoveel mogelijk aan het publiek wordt getoond.
Vervolgens konden de leden de prachtige tuin met eigen ogen aanschouwen. Na deze wandeling ging iedereen weer met frisse zin de dag tegemoet, want “een kwartiertje in de natuur staat gelijk aan 2 uur productiever zijn op je werk!”

Graag tot ziens bij het volgende ontbijt op 17 mei bij STERN AUTO BV!

 

 

Deel dit bericht:
Reina Hazenberg020GROEN host ontbijt in de Hortus Botanicus!